Yarışmaya kaçıncı sınıftan itibaren katılabiliriz?
Fikri olan, çözüm üreten, proje analizi yapan, projesini anlatabilen lisans ve lisansüstü öğrencisi olan tüm sınıflardan öğrenciler katılabilir.
Yarışmaya kaç kişilik ekiplerle katılabiliriz?
Beyin fırtınası olsun ve güzel fikirler çıksın diyorsanız, en fazla beş kişiye kadar ekip kurmanızı öneririz. Ancak aranızdan birini lider seçmenizde fayda var. Yarışmaya bireysel olarak da katılabilirsin. Bizim için nicelik değil, nitelik önemli.
Grup oluşturdum, başvuruyu yaptım. Arkadaşlarımı nasıl ekleyebilirim?
Yarışmanın internet sitesindeki «Başvuru» bölümünde ilgili formu doldurduktan sonra, senin için açılacak özel bir sayfa olacak. İşte bu sayfadan birlikte yarışacağın arkadaşlarını ekleyebilirsin. Tercih ettiğimiz bir şey değil ama ekipte bir değişiklik olursa, başvuru süresi boyunca dilediğin ismi çıkarıp yeni ismi ekleyebilirsin. Tüm ekip üyelerinin bilgilerini eksiksiz yazdığından emin ol yeter.
Yarışma alanı neresi?
Hangi şehirde yaşıyorsun? Neden yarışma alanın orası olmasın? Kısacası yarışma konusuna uygun proje alanını kendiniz belirleyebilirsiniz. Ama kriterlerimiz net. Sakın «Teknik Şartnameyi» tam olarak okumadan yola çıkma. “Madde 6. Yarışmanın Alanı ve Kapsamı” kısmından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yarışmanın konusu nedir?
Hepimiz kaynakları doğru kullanarak çevresel, ekonomik, sosyal fayda sağlamak istemiyor muyuz? Sürdürülebilir çözümler, geleceğin olmazsa olmazı. Bu konuyla ilgili bir fikriniz varsa, yarışmamız; bilgini ve fikirlerinizi başkalarıyla paylaşmak için harika bir platform.
Sürdürülebilirlik kavramlarını içeren bir «kentsel etkileşim merkezi» hayal edebilir ve günün her saati kullanılabilecek karma bir proje oluşturabilirsiniz.
Projemizi nasıl sunacağız?
70 x 100 boyutunda, iki kağıda sığacak şekilde yatay sunmanı istiyoruz. Tabii ki sunumun estetik detayları size kalmış…
Sunumda tasarımınızı 3B görsellerle destekleyebilir, fikrinizi anlatacak eskizler yapabilir, paftanı güçlendirebilirsiniz.
Açıklama raporunda ne yazacağız?
e kadar mükemmel olursa olsun bir sunum paftası doğru hazırlanmış bir «Açıklama Raporu» olmadan eksiktir. Teknik Şartnamede yer alan şablonu kullanarak hazırlayacağınız «Açıklama Raporu»nda projenin bulunduğu kentten proje alanına, bulduğunuz çözümden vermek istediğiniz ‘Sürdürülebilirlik’ mesajına, projenin hikâyesini bize anlatmanızı bekliyoruz. Elbette Açıklama Raporu iki sayfayı geçmemeli. Unutmadan hatırlatalım. Projenin kapsamında bir sosyal sorumluluk fikri varsa buna daha ayrıntılı yer vermeniz fark yaratacaktır.
Çizim yaptıktan sonra, video hazırlamamız gerekiyor mu?
Burada amacımız projeyi sizden dinlemek; çizerek ya da yazarak anlatmak size kalmış. Eğer sunum paftası ve Açıklama Raporu’nun yeterli olduğunu düşünüyorsanız, bu şekilde iletmeniz yarışmaya katılmanız için yeterli. Yine de geleceği tasarlayan bir vizyoner olarak, çağdaş iletişim tekniklerinden en popüleri olan video aracılığıyla sözel olarak da anlatmanızın faydalı olacağını eklemek isteriz.
İki önemli notumuz var: Bu videoda sadece sizin sesinizi duymak istiyoruz. Ancak sakın isminizi videoda söylemeyin. Bu da ikinci önemli notumuz. Hazırladığınız videoyu, sunum paftası ve Açıklama Raporu ile birlikte yarışmanın web sitesindeki ilgili alanına yüklemeniz gerekiyor. Yüklediklerinizi ayrıca bir CD’ye kaydedip, kimlik zarfına koymayı unutmayın.
Kimlik zarfında neler olacak?
Öğrenciliğinizi kanıtlayan öğrenci işlerinden veya e-devlet sisteminden aldığınız belge.
Hazırladığınız CD.
Teknik Şartnamenin son sayfasında yer alan dilekçenin çıktısını, bilgilerini doldurup imzaladıktan sonra,zarfın kıvrılmamış ,katlanmamış ve işaretlenmemiş olmasına özen göstererek bize gönderin.
Örnek Başvuru
Grup Adı: 5 rakam ve iki harf yazarak Grup Adını oluşturabilirsiniz.
Örnek:24783SD √
Rakamlar sıralı veya tekrar etmemelidir.
Örnek :12345SD X
Örnek :22467SD X
Şifre: Kişiler burada şifrelerini istedikleri gibi belirleyebilir.
İsim: Ahmet
Soyisim: Değirmen
TC Kimlik No: 12345678901
Lisans (X) veya Lisansüstü ( ) (bu iki seçenekten birini seçmek zorunda kalmalı. Bunlardan birini seçmeden kayıt işlemini tamamlayamaz.)
Üniversite: Erciyes Üniversitesi
Bölüm: Mimarlık
Sınıf: 4
Cep Telefonu: (536) 123 45 678
E-Posta: ahmetdgirmen@gmail.com